Kategorier

NYHED: WaveCel cykelhjelme

 

 

Hvad er WaveCel? 

WaveCel har en stødabsorberende cellestruktur på indersiden af cykelhjelmen. Ved en kollision er det beregnet til at reducere den bevægelse, som er kendetegnede ved hjerneskader, ved hjælp af 3-trins ændring i hjelmmaterialets opbygning. 

 

Hvem har udviklet WaveCel?

WaveCel er udviklet af et team bestående af læger, forskere og ingeniører, som har forsket i forebyggelse af hovedskader igennem de seneste 15 år. Til dette arbejde har de fået en række støttebevillinger af det nationale institut for folkesundhed (National Institute of Health) i USA.

 

Hvilke former for sikkerhedstest er der foretaget? 

For det første har denne hjelm bestået og overholder alle sikkerhedsstandarder, som er påkrævet i dag. Som dokumentation for sikkerheden har det uafhængige, anerkendte hjelmtestinstitut Virginia Tech i USA bedømt WaveCel-hjelmene ud fra deres testkriterier
og har givet samtlige WaveCel-hjelme topkarakter. 

 

Hvordan fungerer en hjelm med WaveCel sammenlignet med en almindelig hjelm?

Fordi stødpåvirkninger af en hjelm aldrig er ens, er det umuligt at forudsige, om en person vil lide skade eller ej ved brug af en hjelm. Når det er sagt, er der foretaget omfattende forskning for at forstå de mest sandsynlige årsager til hjerneskader. I et fagfællebedømt videnskabeligt skrift er det påvist, at en hjelm med WaveCel er op til 48 gange mere effektiv til at forhindre hjernerystelse ved typiske cykeluheld. Når først du har prøvet denne hjelm, vil du aldrig cykle med andet.

 

Kan den forebygge hjernerystelse? 

Der findes ingen hjelme på markedet, som kan forhindre hjernerystelse i alle tilfælde. Ingen styrt er ens, men WaveCel har vist sig i betydelig grad at mindske risikoen for hjernerystelse og traumatiske hjerneskader. I næsten 99 af 100 tilfælde forhindrer WaveCel hjernerystelse ved typiske cykeluheld. Kanten på en WaveCel-hjelm har en udragende EPSkant, og her har hjelmen kollisionsegenskaber tilsvarende EPS. 

 

Er hjelme med almindeligt skummateriale (EPS) ikke sikre?

Hjelme med almindeligt skummateriale (EPS) overholder de sikkerhedsstandarder, som er påkrævet i dag. De er udviklet til at beskytte mod direkte, lineære stødpåvirkninger og kraniebrud. WaveCel er udviklet til at beskytte imod den måde, hvorpå de fleste cykelulykker reelt sker – uskønt, med vrid og drejninger af hovedet, som udsættes for forskellige rotationskræfter. Men en hvilken som helst hjelm er sikrere end ikke at bruge hjelm.

 

Hvordan adskiller WaveCel sig fra andre vaffelmønstrede hjelmmaterialer? 

Nogle cykelhjelme har ganske vist en vaffelmønstret konstruktion, men de skal primært modstå lineære stødpåvirkninger for at forebygge kraniebrud. Disse hjelmkonstruktioner har typisk et glideindlæg, for at hjelmen skal modstå rotationskræfter. WaveCel er beregnet til at modstå både lineære og vinklede stødpåvirkninger, men dette materiale bøjer også, så der dannes en ensartet kuppelform stort set hele vejen rundt inden i hjelmen. 

 

Kan materialet tåle gentagne stødpåvirkninger?

Nej. WaveCel er beregnet til at absorbere kollisionspåvirkninger ved, at materialet knuses og forskydes. En WaveCelhjelm, der har været udsat for stødpåvirkninger, skal udskiftes.

 

Hvordan ved jeg, hvornår den skal skiftes? 
 

Hjelmen bør skiftes, når som helst den har været udsat for stødpåvirkninger ved et styrt. Selvom hjelmen ikke har været involveret i et styrt, mister hjelmkomponenterne styrken med tiden. Som det gør sig gældende for alle Bontrager hjelme, bør WaveCel-hjelme også skiftes hvert 3. år. 

 

Ændrer WaveCel hjelmens pasform? 

I forbindelse med vores test fik vi konsekvent tilbagemeldinger fra brugere om, hvor behagelig hjelmen er at have på. Hjelme med almindeligt skum har en hård og stiv skal med trykpunkter mod hovedet. WaveCel er en bøjelig kuppel inde i hjelmen, der tilpasser sig naturligt til forskellige hovedformer, så hjelmen har en mere behagelig pasform. Prøv den!

 

Hvordan påvirker det åndbarheden?

WaveCel ændrer den måde, hvorpå luften strømmer igennem hjelmen. Materialet fører luft igennem hele hjelmen og giver bedre ventilation end med almindeligt EPS-skummateriale. 

Fordi en WaveCel-hjelm har et mindre omfang af isolerende skummateriale, lader den en masse varme slippe ud og gør det nemmere for luften at strømme igennem. 

 

Er den tungere end en hjelm uden WaveCel? 

Denne revolutionerende beskyttelsesteknik øger vægten med blot 53 g i forhold til gennemsnittet for Bontrager hjelme, altså næppe
mærkbart. Det er mindre end en energibar, 1/3 banan eller ca. 2 isterninger. Ja, WaveCel vejer lidt mere, men sikkerheden vejer tungere. 

 

 

Hvorfor er der ikke andre i branchen, der bruger det?

WaveCel findes kun i Bontrager hjelme. Vi begyndte at samarbejde med WaveCel i de allerførste udviklingsfaser og har fortsat samarbejdet lige siden da. Med vores kombinerede viden er lykkedes os at udvikle et revolutionerende produkt. Der vil uden tvivl være mange andre brancher, som snart vil begynde at bruge denne banebrydende teknologi.

 

Kan jeg nøjes med at købe WaveCel-materialet (og sætte det i min normale hjelm)? 

Nej. WaveCel-materialet kan ikke købes separat; og det kan ikke tages ud af en Bontrager hjelm.

 

Er det et problem, at nogle af cellerne i materialet er deformeret nogle steder i min nye hjelm?

Der vil muligvis kunne ses steder med en større tæthed i materialet. Der er helt normalt. Sådan er materialet udviklet. Men hvis det er beskadiget eller deformeret på grund af stødpåvirkninger, bør hjelmen udskiftes.

 

 

Kommer håret i klemme eller skraber materialet mod hovedet? 

Resultaterne af de test, vi har foretaget i de første udviklingsfaser, har indikeret en meget lav risiko for hudafskrabning på grund af WaveCel-materialet. Som en ekstra beskyttelse har vi et coatet lag på indersiden af hjelmen. 

 

Hvad sker der, hvis det bliver for varmt eller for koldt i vejret, eller hvis det regner? 

Alle WaveCel-hjelmene har gennemgået en lang række omfattende og forskelligartede testprocedurer under varme, kolde og våde forhold. WaveCel har bestået samtlige test i overlegen stil.

 

Påvirkes materialets beskyttende egenskaber af UV-stråler?

WaveCel er udviklet til at modstå eksponering for UV-stråler i hjelmens levetid. Vi skal teste alle hjelme for UVeksponering, og disse hjelme har alle bestået testene.

 

Jeg sveder, en hel del faktisk. Kan det skade hjelmteknologien? 

Nej! Sved er ikke noget problem for denne hjelmteknologi, men det er en god ide at rengøre hjelmen regelmæssigt, hvis du sveder meget. Til nogle modeller medfølger ekstra NoSweat-kanalpolstringer af silicone til hjælp ved kraftig svedning.

 

Hvad kan gøre hjelmen ubrugelig? 

Som alle andre hjelme skal en WaveCel-hjelm udskiftes, hvis den har været udsat for stødpåvirkninger.
Desuden kan f.eks. insektspray, opløsningsmidler, olie, maling og andre sprayprodukter forrige hjelmmaterialet.

 

 

 

 

Tilbud

NYHEDSBREV

Tilføj din email adresse og abonner
på vores nyhedsbrev