Kategorier

Dæk til mountainbike

Her på siden finder du alle vor dæk til mountainbike. Vi har dæk til 26, 27,5 og 29 tommer mountainbikes fra Bontrager, Schwalbe og BikePartner og helt sikkert et dæk til din mountainbike.

Punkterfri dæk til mountainbike

Et dæk til mountainbike er ofte tyndt og smidigt for at du får den bedste oplevelse i terrænet. Et tyndt dæk og smidigt dæk ruller lettere og står bedre fast på forskelligt underlag, men med risiko for punkteringer.
Der findes også dæk til mountainbikes med ekstra kraftig punkteringsbeskyttelse. Disse dæk er ofte tungere end andre MTB dæk på grund af deres ekstra kraftige opbygning som afviser flere punkteringer. Et punkterfri dæk til mountainbike er kælenavnet på et dæk med ekstra indlæg. Du kan finde dæk med op til 5 mm indlæg under dækkets mønster. Det er så meget så en tegnestift ikke kan nå igennem!

Kig efter dæk med betegnelser som Plus, GreenGuard (GG) og NoPssss i navnet. Det er alle dæk med ekstra punkteringsbeskyttelse indbygget.

De bedste dæk til mountainbike

At udvælge et dæk som det bedste dæk til mountainbike er svært. Det afhænger af mange faktorer og dine forventninger til et godt dæk. Lad os starte med at kigge på de spor du skal køre. Er de faste og hurtige eller bløde og med en del mudder? Et hurtigt spor på fast underlag kan ofte klares med et smallere dæk og mindre knopper i dækkets mønster. Det giver lettere og hurtigere dæk. Er sporet derimod blød og mudret er bredere dæk med større knopper i dækkets mønster ofte at foretrække fordi de får mere greb i underlagt og ikke synker ned i muderet på samme måde.
Ofte kand et være nødvendigt at skifte dæk i løbet af sæsonen når vejret skifter så du altid har det bedste dæk til de steder du cykler.
Faktorer som vægt, punkteringsbeskyttelse og slidstyrke spiller også ind når man skal vælge de bedste dæk. Vi kører selv på Bontragers Team Issue dæk som nemt kan opsættes tubeless og ikke er for tunge. Team Issue dæk fra Bontrager findes i forskellige modeller med forskelligt dækmønster så du altid kan få de bedste dæk til dine spor.

Tubeless dæk til mountainbike

På mountianbike kører vi ofte med lavt dæktryk for at have bedre bid og føling med underlaget vi cykler på. Tubeless betyder at dækket er lufttæt uden slange indvendigt og tillader et lavere dæktryk uden risiko for snake bites hvor slanges presses hårdt mod fælgen og punkterer. Tubeless dæk kan monteres på alle hjul til mountainbike, dog er nogen nemmere at opsætte end andre.
Et mountainbike dæk som kan køre tubeless har ofte betegnelsen TLR (tubeless ready) eller TL/TLE (tubeless easy) i navnet. Husk tire sealant hvis du vil prøve tubeless opsætning på din mountainbike.

Dækstørrelse til mountainbike - 26, 27,5 eller 29?

Vi har dæk til mountainbikes med 26, 27,5 og 29 tommer hjul i forskellige bredder og dækmønstre. Dækkenes størrelse er ofte angivet i tommer som 29x2,25 tommer. 29 er hjulets størrelse og 2,25 er dækkets bredde. Størrelsen kan også skrives i mm (ETRTO) så vil et 29x2,25 tommer dæk hedder 57-622 hvor første tal angiver dækkets bredde og det sidste hjulets diameter.

Dæktryk på mountainbike

På siden af dækket er der angivet et anbefalet dæktryk i bar eller PSI. Ofte er der et anbefalet mindste og maksimalt dæktryk og du bør holde dig her imellem. Så ruller dækket bedst, punkterer mindre og står bedst fast. 
Din kropsvægt afgør hvor i dækkets anbefalde interval du bør pumpe til. Lette mennesker behøver mindre luft mens tunge og store mennesker skal bruge et højere dæktryk for at dækket kan bære. Prøv dig frem med en god cykelpumpe med manometer, så du kender dit dæktryk og find det tryk hvor du føler at cyklen ruller let og stadig står godt fast.

Tilbud

NYHEDSBREV

Tilføj din email adresse og abonner
på vores nyhedsbrev