Kategorier

Tjek dæktrykket

Pump din cykel
Din cykel køre bedst når der er luft i dækkene. Vi anbefaler at du tjekker dit dæktryk en gang hver måned, det kan gøres hurtigt og nemt.
Som tommefinger regel skal dækkene føles hårde når du klemmer sammen om dæksiderne. Tryk aldrig lige ned på dækket da mange dæk i dag har en solid punkteringsbeskyttelse. Denne punkteringsbeskyttelse giver oftest et stivere dæk som vil føles hårdt hvis du trykker imod slidbanen. Tryk derfor altid på dæksiderne.
Vil du gå mere præcist til værks med kontrol af dæktryk, kan du kontrollere med et manometer. Mange cykelpumper har et ganske udemærket manometer og du kan også få pumpehoveder til din kompressor med manometer, så ved du præcist hvor meget luft du kommer i dine dæk.
Forkskel fra dæk til dæk
Forskellige dæk kræver forskelligt dæktryk og det korrekte dæktryk afhænger også af din og din cykels samlede vægt. På alle cykeldæks dæksider er der angivet anbefalinger til dæktryk, oftes som minium og maksimalt dæktryk i enten bar eller PSI. Cykler du citybike eller shopping cykel kan du med fordel pumpe cyklen til maksimalt anbefalet dæktryk, så er der plads til dagens indkøb og medbragt bagage.
Mountainbikere og racercyklister går ofte mere op i dæktrykket. Her er den bedste anbefaling; prøv dig frem indenfor dækfabrikantens anvisninger til dæktryk og skriv noter til dig selv omkring vejr, temperatur, kropsvægt, underlagets forhold og cyklens følelse (rullede den let eller tungt, stod den godt fast i svingene?) så vil du med tiden have dit eget værktøj til at bestemme det bedst mulige dæktryk for dig
Mountainbikere som kører forskellige spor vil opleve at et dæktryk ikke altid er perfekt på alle spor da nogle spor er hårdere, blødere eller mere tekniske end andre.

Vi anbefaler
  • Kontroller dit dæktryk en gang hver måned
  • Se dækkets sider for anbefalet dæktryk
  • Tag noter omkring din oplevelse med cyklens setup (racercykler og mountainbikes)

Bontrager ReCharger fodpumpen er det perfekte værktøj til dig. Pumpen er en fodpumpe som du kan have stående hjemme ved siden af cyklerne. Den er hurtig og nem at bruge. Pumpens hoved passer til alle typer ventiler og den kan låses fast så den holder sig selv. Samtidig har pumpen et manometer så du kan se præcist hvor meget dæktryk du nu har i hjulene.

Tilbud

NYHEDSBREV

Tilføj din email adresse og abonner
på vores nyhedsbrev